Äkta Parmesanost

Detta är "Parmigiano-Reggiano".

Äkta parmesanost, eller ”Parmigiano-Reggiano” som den egentligen heter, är känd som en av världens godaste och mest populära ostar. Detta med bra grund!

 

Likt liknande varumärkesskyddade matprodukter (så som ”Champagne” t.ex.) måste ett antal kriterier uppfyllas för att osten ens ska få benämnas som parmesanost. 

 

Dessa kriterier sätts och kontrolleras noggrant av ett så kallat konsortium (Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano). Läs mer om dem och deras arbete här.

 

Utöver att parmesanost enbart får produceras i ett visst geografiskt område i Emilia-Romagna i norra Italien, måste även aktörerna som producerar osten uppfylla krav kring allt från djurhållning, tillverkning, hållbarhet och givetvis kvalitet i deras produktion.

Parmesanost som julgåva present till anställda
Vår ost.

Innehållsförteckning/Näringsvärde (per 100g)

 

Innehåll: Opastöriserad KOMJÖLK, salt, LÖPE
Energi: 1671 KJ (399 kcal)
Fett: 30g
Varav mättat fett: 20g
Kolhydrater: 0g
Varav sockerarter: 0g
Protein: 32g
Salt: 1,6 g
Laktos: <0,01g

Integritet Översikt

Denna hemsidan använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår sajt. Cookie-information lagras i din webbläsare och dess funktionalitet känner bland annat igen dig som återkommande användare på hemsidan, samt hjälper vårt team förstå vilka delar av vår hemsida som du tyckte var mest intressant och värdeskapande.

Nödvändiga Cookies

Nödvändiga Cookies måste vara aktivt för hemsidans funktionalitets skull samt så att vi kan spara dina inställningar för cookies.

Tredjeparts Cookies

Denna hemsida använder Google Analytics for att samla in anonym information, så som antal besökare, mest populära sidor etc.

Genom att tillåta denna cookie hjälper du oss förbättra vår hemsida.

Övriga Cookies

Denna hemsida använder följande övriga cookies:

Google Tag Manager

Meta Pixel (Facebook & Instagram)